top of page

Op deze pagina kunt u terecht voor de Frequently Asked Questions (FAQ's) / meest gestelde vragen.

1. Ik heb een uitvaartverzekering bij XX. Kan ik toch bij Dissels Uitvaart terecht?​

Jazeker! Ongeacht waar u verzekerd bent kan Dissels Uitvaart uw laatste wens vervullen. 
Het is belangrijk dat u zich prettig voelt bij de uitvaartondernemer van uw keuze die rekening houdt
met eventuele culturele of godsdienstige rituelen/gebruiken. 

Wanneer u kiest voor Dissels Uitvaart is het essentieel dat bij overlijden direct gebeld wordt met 06-57480496 (24/7 bereikbaar). Wij komen meteen naar u toe en nemen vervolgens samen contact op met desbetreffende verzekeringsmaatschappij.
Indien u de verzekeringsmaatschappij belt voordat u Dissels Uitvaart spreekt, is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij reeds een uitvaartbegeleider en/of vervoer activeert. Het is dan niet alleen lastiger voor Dissels Uitvaart om alles over te nemen, het brengt ook onnodig extra kosten met zich mee welke door de verzekeringsmaatschappij in rekening worden gebracht.  

2. Kan ik bij Dissels Uitvaart een uitvaartverzekering afsluiten?

Nee, Dissels Uitvaart is geen verzekeringsmaatschappij maar een uitvoerende uitvaartorganisatie. 

3. Hoeveel kost een begrafenis of crematie?

De kosten zijn zeer afhankelijk van de wensen: begraven of cremeren, locatie, vervoer etc. 

Om een indruk te krijgen staan op deze website (pagina 'uw keuze') een aantal pakketten. 

4. Is Dissels Uitvaart alleen werkzaam in de regio Amsterdam?

Dissels Uitvaart kan niet alleen ingezet worden in heel Nederland, maar ook overzees kan de begeleiding aangeboden worden. 

5. Kan ik bij Dissels Uitvaart ook begraven worden in het land van herkomst?

Met repatriëring heeft Dissels Uitvaart ervaring. Er wordt nauw samengewerkt met de ontvangende uitvaartorganisatie in het land van herkomst. 

En indien gewenst kan Dissels Uitvaart ook ingezet worden om de volledige begeleiding uit te voeren t/m de dag van begraven in het land van herkomst. 

6. Is het mogelijk om de catering via Dissels Uitvaart te organiseren? 

Dit is absoluut een optie. Dissels Uitvaart kan diverse menu's samenstellen en deze laten bezorgen op bijv. het huisadres van de familie in rouw. Overige mogelijkheden (in verband met de COVID-maatregelen) zijn het meegeven aan gasten van snackboxen, luxe belegde broodjes of soepen. Dissels Uitvaart kan ook de traditioneel Surinaamse Asogri en Sukretji verzorgen. 

 

7. Kunnen kleine kinderen bij de uitvaartplechtigheid aanwezig zijn? 

Wanneer kleine/jonge kinderen een nauwe band hadden met de overledene is het juist goed voor hun rouwproces om erbij betrokken te worden. Vormgeving kan op diverse manieren en momenten waarbij Dissels Uitvaart het proces begeleidt. 

8. Is het mogelijk om op voorhand samen naar de uitvaartverzekering te kijken?

Er kan een telefonische afspraak gemaakt worden opdat we samen naar de financiële (on)mogelijkheden kijken. Dit alles overigens zonder enige verplichtingen of kosten.

9. Ik ben (nog) niet verzekerd. Wat raadt Dissels Uitvaart aan? 

Wij raden aan om in ieder geval de financiën voor een uitvaart op orde te hebben. Dit kan middels een uitvaartverzekering maar bijv. ook door het reserveren van spaargeld.
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering raadt Dissels Uitvaart een kapitaalverzekering aan. Deze verzekeringsvorm biedt u de meeste flexibiliteit, ook wanneer tussendoor de wensen veranderen. 

Het is vooral voor nabestaanden fijn wanneer de financiën rondom de uitvaart geregeld zijn. Het is voor hen erg zwaar als zij naast het verdriet zich zorgen moeten maken over geldzaken. 

10. Hoe weten de nabestaanden wat mijn wensen zijn rondom mijn uitvaart?

Het is een minder favoriet gespreksonderwerp, maar praat er met uw naasten over. Wat vindt u fijn maar ook wat wilt u absoluut niet. Voor nabestaanden is het handig als de wensen ergens op papier staan. Dissels Uitvaart heeft een wensenformulier ontwikkeld waarin deze opgeschreven kunnen worden. Dit zou dan bijvoorbeeld bewaard kunnen worden bij alle belangrijke papieren. 

11. Is het mogelijk om bij leven reeds een particulier graf te kopen? 

Het is mogelijk om bij leven een optie op een graf te nemen of een graf volledig op naam te nemen.
Iedere begraafplaats bepaalt hierin echter zelf de (on)mogelijkheden en tarieven. Neem contact met ons op wanneer deze vraag van toepassing is. We kunnen dan de specifieke wensen bespreken en de mogelijkheden voor u uitzoeken. 

Tip!

Check jaarlijks of de wensen niet veranderd zijn en of de beschikbare financiën (spaargeld/verzekering) nog in lijn zijn. Zo kunnen er geen onduidelijkheden of verrassingen ontstaan. 

bottom of page